3: Slut med Victoza!?

Ret kort efter min læges  foruroligende besked besluttede jeg mig for at få en hurtig snak med en læge fra diabetesafdelingen. Hvordan kunne der være så stor forskel på afdelingens måling/vurdering og min læges? Der er markant forskel på 60 og 40, både matematisk og sygdomsmæssigt. 60 procent nyrefunktion er en forholdsvis let grad af svigt, mens 40 procent er alvor. Så er skaden virkelig sket, og den kan ikke rettes op (det fremgår i det mindste af internettet).

En person i min omkreds, der også har type 2 diabetes, er lige taget af Victoza-sprøjten, angiveligt fordi den ikke er god for hans nyrefunktion. Jeg havde også fået victoza, faktisk gennem det seneste par år. Kan Victoza være medvirkende til, at mine nyrer er ved at gå i arbejdsstandsning? Timingen passer kun alt for godt sammen med nyrernes forfald.

Indlægssedlen i Victoza-æsken bekræfter mine bange anelser. Nedsat nyrefunktion kan forekomme i forbindelse med væskemangel/dehydrering, står der under afsnittet om bivirkninger. Men jeg har ingen væskemangel.

Jeg valgte straks at holde op med at tage victoza. Uden lægeligt samtykke. Og vel vidende, at mit blodsukker nok ville stige. Men jævnlige målinger før og efter måltider har lige siden vist, at  blodsukkeret ligger pænt stabilt.

Hvis det endelig sker, at det stiger, regulerer jeg tilsvarende med indtaget af Novorapid i forbindelse med de relevante måltider. Jeg skal for alt i verden have et stabilt blodsukker!

Jeg måtte have sat tingene på plads af en læge. Min næste lægesamtale på diabetesafdelingen var om et par måneder. Det kunne jeg ikke vente på. Jeg ringede, og den venlige sekretær, jeg fik i røret, forstod udmærket min uro og fandt en tid nu på torsdag. Og hun kontrollerede endda, at afdelingen havde modtaget resultaterne af mine blodprøver fra min læge. Flot. Aftalen kom i hus.

Torsdag den 1. august.

Nu kan jeg dårligt vente på at komme til lægen. Sådan har jeg sgu aldrig haft det før.

 

_____________________________________________________________________________________________

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>