10. Kurven knækkede

Har haft en periode, hvor jeg har fraveget den tilpassede Quit Diabetes-diæt, jeg har fulgt i nogle uger.

Status på den var en unik stabilisering af mit BS, der mestendels lå i det grønne område med et langtidsblodsukker på 5,8, og et vægttab på ni kg til 114 kg (over et par måneder).

Nul kulhydrater (altså i form af kartofler, pasta, ris), kun ganske lidt fuldkornsrugbrød, ingen frugt grundet fruktose), ingen mælk (grundet laktose). Ingen rodfrugter eller andet “grønt” under jorden.

Jeg har spist løs af de gode sager (se gerne tidligere indlæg i bloggen).

I uge 40 var det tid til en uges ferie i en svensk hytte. Samtidig var det tid at lette lidt på presset fra det “hårde” madprogram. Der kom lidt variation, lidt overtrædelser af reglerne og et dermed forhøjet blodsukker. Det sloges jeg med i nogle dage, hvor jeg fandt ud af, at jeg havde lempet for meget på de gode regler, jeg fulgte til hverdag. For meget brød, lidt pasta – og en straksdom på tocifrede BS’er. De kom under kontrol i løbet af et par dage ved en øjeblikkelig returbillet til QD-diæten.

Efter tre uger, hvor det var på tide at komme på  vognen igen, måtte jeg lige på vægten for at se status (det var i fredags, altså for tre dage siden). Havde ikke været på vægten i tre uger, så jeg var noget spændt.

119,8 kilo.

Jeg var paf. Hvordan kunne jeg tage fem kilo på i løbet af tre uger? Bare på grund af nogle små “svinkeærinder”? Jeg var tæt på at blive tøsefornærmet på … øhm et eller andet. Hvad fanden blir man gal på, når man har taget på i vægt? Køleskabet? Badevægten? (prøv med “dig selv”, makker). Der var lissom en følelse af stor uretfærdighed.

Nåja. Mig selv.

Mens jeg spekulerede over årsagen til, at jeg ikke havde opdateret min medicin, gennemgik jeg min medicinliste og så, at jeg var løbet tør for den effektivt vanddrivende Furix, som jeg tager 500 mg af om dagen. Det afholder mig fra at drukne nedefra med vand i benene, der stiger, til man kan høre det gurgle i hele kroppen. Så ku jeg bedre forstå, at jeg havde fået telefonstolpeben.

Men hvordan ku jeg løbe tør for Furix? Jeg plejer altid at notere aktuelle receptfornyelse i min online-kalender, og dem overholder jeg.

På vej hen til medicinskabet, hvor jeg havde en ekstra portion Furix stående i mit lille “langtidslager”, kom jeg i tanker om, at jeg var blevet distraheret af et eller andet, mens jeg blandede medicin og helt havde svedt ud at hente Furixen i skabet. Og i over en uge havde jeg fyldt mig med anden (mere eller mindre nødvendig) medicin, mens kroppen “holdt på vandet”.

Det måtte straks stoppes. Jeg slugte prompte en 500 kiloton Furix, og i de næste 10 timer fo’r jeg på toilettet et umage stort antal gange. I går vejede jeg mig igen, 24 timer efter choket på 119,8 i Richterskalaen .

114,5 kilo.

Pyha, på de tre ugers fravær fra QD-diæten havde jeg kun taget 0,5 kilo på.

Jeg følte det, som om jeg allerede var tilbage på vognen. Så er der stadig lidt retfærdighed tilbage i verden.

4 thoughts on “10. Kurven knækkede

  • Hej Joan,

   Undskyld mit sene svar. Har været lidt væk fra min blog.

   Og tusind tak for din kommentar. Det kan synes som en kamp op ad bakke, men er det ikke. Det ligger udelukkende i ens holdning, når man først har accepteret, hvad man fejler. Så er det noget lettere.

   Er du selv diabetiker?

   Mvh.,
   Jan

 1. Mon ikke du burde være “vågnet” lidt før, hvis du havde fået telefonstolpe ben ?

  • Det har du ret i, Frank. Men jeg er nok, som mænd er flest – for langsom med at reagere på symptomer.
   Men når ret skal være ret, så er sundhedsvæsenet også i tvivl om, hvorfor jeg har haft hævede ben. Der kan være mange forklaringer.
   En af dem er dårlige nyrer, og det har jeg nu fået bekræftet i mit eget tilfælde. Efter et år med svære infektioner har jeg fået nyresvigt og er nu sat i dialyse.
   Men … jeg har pænere ben. :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>