9. Blodsukker med kontant afregning

Beklager den lange tid uden indlæg her i bloggen.

Men nu sker der lidt.

Blodsukkeret har lagt sig stabilt i “det grønne” område. Det ligger gennemsnitligt (ifølge blodsukkerapparatet) lidt over 5,0, og jeg har i et par uger været helt fri at de farlige lave blodsukre. Der har været tilfælde med for højt slodsukker, helt op til 13,8, men det skyldes hver gang en brugerfejl. Jeg har indtaget noget uden for normen (enten i form af for meget mad i én omgang eller noget med et vist sukkerindhold).

Så længe jeg holder mig til tre faste måltider uden ret meget kulhydrat og ingen frugt, går det vældig godt.

Mit langsomtvirkende Levemir-insulin er sat ned fra 40 enheder til 16 enheder, og der ligger det for nuværende pænt. Jeg kan sikkert godt få det længere ned, men så skal jeg igen passe på min kost.

Den hurtige Novorapid tager jeg seks af om morgenen og rør den ikke mere før næste morgen – med mindre jeg tager et større måltid. så skyder jeg med et par enheder mere. Og måler efter to timer.

Jeg er også sat ned i pilleforbruget efter samråd med diabetesafdelingen. 

(så alt andet lige er det også blevet billigere for mig og samfundet, at jeg er blevet bedre til at styre mig …)

Min erfaring de seneste uger har været, at jeg ikke kan skeje ud med kosten. Hvor jeg en overgang kunne overspise, nyde en softice eller sågar et stort glas mælk uden synlig indvirkning på mit blodsukker (dengang tog jeg meget mere levemir), kan jeg i dag ikke fravige mine rutiner med særligt meget, før jeg kan se det på “taxametret”.

En ekstra portion af en særligt vellykket aftensmad sender straks blodsukkeret på afveje. Kontant afregning.

Selv om det er lidt træls, er det også meget rart, for der er en balance nu. Jeg har styr på mit BS,og det er ikke bullshit.  😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>